Dohled České národní banky nad finančním trhem - Jílková, Lenka (2008)
Diplomová práce se zabývá dohledem nad finančním trhem, který od 1. dubna 2006 provádí jediný orgán dohledu a to Česká národní banka. Diplomová práce je rozdělena do sedmi kapitol. V první kapitole je přiblížen proces sjednocení dohledu nad finančním trhem a v ostatních kapitolách je pak popsán dohled a vývoj v jednotlivých sektorech finančního trhu ? bankovní dohled, dohled nad družstevními záložnami, dohled nad pojišťovnami, dohled nad kapitálovým trhem a dohled nad ostatními regulovanými subjekty.