Testování použitelnosti webových stránek - Pařízek, Michal (2008)
Cílem této bakalářské práce je vysvětlení důležitosti použitelnosti webových stránek a testování použitelnosti webových stránek. Hlavním přínosem této práce jsou závěry z uživatelského testování serveru české-vany.cz. Velkým přínosem je dle mého názoru i kapitola o pravidlech dobře použitelného webu. Znalost těchto pravidel je nezbytnou součástí k provedení uživatelského testování. Práce je rozdělena na dva velké celky: použitelnost a testování použitelnosti. U použitelnosti vysvětluji co přesně znamená a proč je důležitá. Součástí tohoto celku jsou i zmiňovaná pravidla dobře použitelného webu. V části věnované testování použitelnosti jsem kladl důraz na uživatelské testování. Detailně je popsáno o co se jedná, zmíněné jsou i alternativy. V této části se nachází i hlavní přínos této práce, a to zpráva o uživatelském testování serveru české-vany.cz.