Testování použitelnosti webových stránek - Pařízek, Michal; Tichý, Jan; Česalová, Tereza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
Cílem této bakalářské práce je vysvětlení důležitosti použitelnosti webových stránek a testování použitelnosti webových stránek. Hlavním přínosem této práce jsou závěry z uživatelského testování serveru české-vany.cz. Velkým přínosem je dle mého názoru i kapitola o pravidlech dobře použitelného webu. Znalost těchto pravidel je nezbytnou součástí k provedení uživatelského testování. Práce je rozdělena na dva velké celky: použitelnost a testování použitelnosti. U použitelnosti vysvětluji co přesně znamená a proč je důležitá. Součástí tohoto celku jsou i zmiňovaná pravidla dobře použitelného webu. V části věnované testování použitelnosti jsem kladl důraz na uživatelské testování. Detailně je popsáno o co se jedná, zmíněné jsou i alternativy. V této části se nachází i hlavní přínos této práce, a to zpráva o uživatelském testování serveru české-vany.cz.
Vedoucí práce: Jan Tichý
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses