Udržitelný rozvoj obcí a regionů - Dvořáková, Vladimíra; Postránecký, Josef, 1961-; Sulmanová, Gabriela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Práce poskytuje komplexní pohled na proces udržitelného rozvoje na úrovni obcí a regionů v České republice. V úvodní části je vysvětlen samotný pojem i vývoj udržitelného rozvoje a politické nástroje vedoucí k jeho dosažení. Práce se dále zabývá strategickým řízením obcí a regionů prostřednictvím místní Agendy 21 a pomocí společných evropských indikátorů vyhodnocuje udržitelný rozvoj. Praktické naplňování principů udržitelného rozvoje je ukázáno na strategickém plánování Královéhradeckého kraje a samotného města Hradec Králové. V další části práce jsou hodnoceny programovací dokumenty a to zejména regionální operační program NUTS II Severovýchod 2007-2013 a jeho prioritní osy. Závěrečná kapitola analyzuje proces přípravy projektů spolufinancovaných z fondů Evropské unie a tři vybrané projekty směřující k udržitelnému rozvoji obcí a regionů.
Vedoucí práce: Josef Postránecký
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: regionalistika a veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses