Výhody, nevýhody a rizika volného pohybu kapitálu na rozvojové země - Tišl, Zdeněk; Mikulec, Tomáš; Ježek, Tomáš, 1940-2017; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Práce srovnává historický vývoj dvou regionů, jihovýchodní Asie a Jižní Ameriky, na základě vývoje dvou reprezentantů každého z nich, jihoamerických Peru a Bolívie a asijských Taiwanu a Jižní Koreje. Práce zkoumá nejen hospodářské prostředí těchto zemí, ale i/především politické, ve kterém se určitá hospodářská opatření provádějí. Cílem je zjistit, proč obdobná hospodářská opatření směřující ke svobodnému obchodu, mají v obou těchto regionech zcela odlišné výsledky. Teoretickým podkladem jsou hlavně práce ekonomů F.A. Hayeka a L. v. Misese.
Vedoucí práce: Tomáš Mikulec
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; Bolívie; Peru; bakalářské práce; Bolivia; Peru; bachelor's theses