Analýza hospodaření města Čáslav z pohledu uplatňování DPH - Lišková, Jindřiška; Svátková, Slavomíra, 1957-; Holubová, Olga; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Práce analyzuje postavení obce jako veřejnoprávního subjektu v zákoně o DPH, především vymezuje situace, za nichž je obec považována za osobu povinnou k dani. Tuzemská právní úprava je porovnána se směrnicí ES. Na základě zjištěných poznatků je analyzováno hospodaření města Čáslav s cílem zhodnotit, zda město Čáslav, které není plátcem DPH, může počítat s udržením tohoto statusu i do budoucna, nebo zda by městu mohla vzniknout povinnost zaregistrovat se za plátce DPH.
Vedoucí práce: Slavomíra Svátková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses