Elektronické mýtné - Kudela, Jan (2008)
Ze silniční dopravy se přechází k jejich negativním účinkům, externality, externí náklady jako znečištění ovduší, kongesce..Dále nástroje zpoplatnění silniční přepravy ,silniční daně, uživatelské poplatky, mýtné, elektronické mýtné, mikrovlnná a satelitní technologie, zpoplatnění v Evropské Unie, Německo, Rakousko, Švýcarsko, mýtné v Londýně, elektronické mýtné v České republice, výběrové řízení, Kapsch, faktory výběru, způsoby platby, kontrola plateb mýtného, zpoplatnění na silnicích 1.třídy, mýtné kalkulace.