PROMĚNY SOCIÁLNÍ POLITIKY V USA VE 20. STOLETÍ - Dohnal, Tomáš (2008)
Práce stručně mapuje vývoj sociální politiky ve Spojených státech amerických v průběhu 20. století. Počátky sociálněpolitických opatření lze najít za vlády prezidenta T. Roosevelta, krátce je však zmíněn i předchozí vývoj. Další kapitoly popisují skrze nejdůležitější zákony a opatření sociální politiku federálních vlád od T. Roosevelta po R. Reagana s důrazem na milníky ve vývoji sociální politiky, kterými byla období 30., 60. a 80. let (New Deal, Velká společnost, Reaganomika). Poslední velkou reformou obsaženou v této práci je sociální politika prezidenta Reagana, v závěru je ale krátce zmíněn i vývoj této oblasti během 90. let až po současnost.