PROMĚNY SOCIÁLNÍ POLITIKY V USA VE 20. STOLETÍ - Dohnal, Tomáš; Tajovský, Ladislav, 1973-; Váňa, Daniel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Práce stručně mapuje vývoj sociální politiky ve Spojených státech amerických v průběhu 20. století. Počátky sociálněpolitických opatření lze najít za vlády prezidenta T. Roosevelta, krátce je však zmíněn i předchozí vývoj. Další kapitoly popisují skrze nejdůležitější zákony a opatření sociální politiku federálních vlád od T. Roosevelta po R. Reagana s důrazem na milníky ve vývoji sociální politiky, kterými byla období 30., 60. a 80. let (New Deal, Velká společnost, Reaganomika). Poslední velkou reformou obsaženou v této práci je sociální politika prezidenta Reagana, v závěru je ale krátce zmíněn i vývoj této oblasti během 90. let až po současnost.
Vedoucí práce: Ladislav Tajovský
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor dipl. práce]; Spojené státy americké; diplomové práce; United States; master's theses