Analýza dopadu daňových úlev na velikost daňové povinnosti neziskových organizací v rámci jejich přímého zdanění - Doušová, Andrea (2008)
Předmětem práce jsou daňové úlevy poskytované neziskovým organizacím v rámci jejich přímého zdanění (v ČR). V práci je analyzován dopad daňových úlev na velikost daňové povinnosti konkrétního neziskového subjektu (občanského sdružení). Pomocí výsledků analýzy u konkrétního subjektu je hodnocen dopad daňových úlev obecně, pro celý neziskový sektor.