Jak EU přistupuje k problémům nezaměstnanosti na konci druhého tisíciletí Příklady Nizozemí a Velké Británie - Coufalová, Jitka (2008)
Diplomová práce se zabývá reformami na holandském a britském trhu práce. Cílem práce je vysledovat v obou zemích společné tendence a z nich vyvodit možná doporučení pro EU. V teoretické části práce se zaměřuji především na flexibilitu pracovního trhu a problematiku nezaměstnanosti. V hlavní části práce popisuji reformy na holandském a britském trhu práce, porovnávám charakteristické rysy obou trhů a dávám je do evropského kontextu.