Jak EU přistupuje k problémům nezaměstnanosti na konci druhého tisíciletí Příklady Nizozemí a Velké Británie - Coufalová, Jitka; Tegze, Miron, 1954-; Řežábek, Pavel, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Diplomová práce se zabývá reformami na holandském a britském trhu práce. Cílem práce je vysledovat v obou zemích společné tendence a z nich vyvodit možná doporučení pro EU. V teoretické části práce se zaměřuji především na flexibilitu pracovního trhu a problematiku nezaměstnanosti. V hlavní části práce popisuji reformy na holandském a britském trhu práce, porovnávám charakteristické rysy obou trhů a dávám je do evropského kontextu.
Vedoucí práce: Miron Tegze
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor dipl. práce]; nezaměstnanost; diplomové práce; unemployment; master's theses