F. A. Stelzig a počátky politické aritmetiky u nás - Doležalová, Anna; Závodský, Prokop, 1944-; Kačerová, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
Tato diplomová práce se zabývá vývojem politické aritmetiky, a to už od jejích prvopočátků ve světě. Primárně si však klade za cíl nastínit vývoj této statisticko-demografické discipliny v českých zemích, s důrazem na dílo pražského úředního lékaře F.A.Stelziga. Podklady pro tuto práci jsem čerpala částečně z novodobých prací zabývajících se touto tématikou a částečně z originálních statí politických aritmetiků 19. století (viz seznam pramenů a literatury).
Vedoucí práce: Prokop Závodský
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: statisticko-pojistné inženýrství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses