Simulační modelování výnosnosti investic do podílových fondů - Lebeda, Jiří (2008)
Cílem této práce je simulace výnosnosti investic vložených do podílových fondů.V samotné práci bude budoucí výkonnost podílových fondů odhadnuta třemi metodami. Dvě z nich vycházejí čistě z minulosti: simulace a statistická predikce budoucích hodnot časové řady. Posledním použitým přístupem bude simulace zohledňující současné vyhlídky fondů do budoucnosti.