Optimalizace najetí kontinuální chemické výroby - Svátek, Michal; Kuncová, Martina, 1974-; Heřman, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
Práce se zabývá optimalizací najíždění kontinuální chemické výroby, jenž má značný vliv na ekonomiku procesu. Základním pilířem práce je myšlenka optimalizace této komplexní operace na základě historických dat bez nutnosti užití složitých chemicko inženýrských výpočtů. V práci je využito moderních metod řízení ke zmapování procesu a následně k vyhledání míst, ve kterých dochází k největším prodlevám. Druhá část práce se zabývá optimalizací procesu s využitím modelů a metod řízení projektů, zejména síťové analýzy. V závěru práce je proces simulován pomocí metody Monte Carlo.
Vedoucí práce: Martina Kuncová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; síťová analýza; statistická analýza; chemický průmysl; diplomové práce; network analysis; statistical analysis; chemical industry; master's theses