Mezinárodní účetní standardy versus česká legislativa - Falková, Renata; Králíček, Vladimír, 1952-; Černý, Rudolf; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Diplomová práce je zaměřena na aktuální problematiku vstupu Mezinárodních účetních standardů do českého právního prostředí jak z pohledu účetního tak i daňového. Po úvodu a daňové problematice následuje kapitola, která je věnována obecným rozdílům mezi IFRS a českou účetní legislativou. Mezi hlavní obecné rozdíly patří zejména Koncepční rámec, IAS 1 a IAS 8. Oblastí, která obsahuje zřejmě nejvíce odlišností a zároveň se týká téměř všech účetních jednotek je oblast dlouhodobého majetku, proto je této problematice věnována celá kapitola.
Vedoucí práce: Vladimír Králíček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses