Oceňování zásob vlastní výroby z pohledu nákladového účetnictví - Povolná, Blanka (2008)
Práce se zabývá oceňováním výkonů vytvořených vlastní činností. Přináší přehled o oceňování dle Českého účetního standardu, dle IFRS a US GAAP. Hlavním tématem je však oceňování v nákladovém účetnictví, zejména z pohledu variabilních a plných nákladů. V praktické části jsou vyhodnoceny dotazníky několika českých výrobních společností. Dotazníky se týkají informací o oceňování a jeho využití v podnicích.