Oceňování zásob vlastní výroby z pohledu nákladového účetnictví - Povolná, Blanka; Menšík, Michal; Kolář, Zdeněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Práce se zabývá oceňováním výkonů vytvořených vlastní činností. Přináší přehled o oceňování dle Českého účetního standardu, dle IFRS a US GAAP. Hlavním tématem je však oceňování v nákladovém účetnictví, zejména z pohledu variabilních a plných nákladů. V praktické části jsou vyhodnoceny dotazníky několika českých výrobních společností. Dotazníky se týkají informací o oceňování a jeho využití v podnicích.
Vedoucí práce: Michal Menšík
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses