Madagascar - Kudrlová, Michaela (2008)
Práce seznamuje se základními informacemi o Madagaskaru v oblasti geografie,obyvatelstva a ekonomie. Práce hodnotí vývoj ekonomické situace na Madagaskaru od období francouzského kolonialismu, přes boj za získání nezávislosti a přes období socialismu do dnešních dní.