Dlouhodobý hmotný majetek - Kavalírová, Zuzana (2008)
Tématem diplomové práce je koloběh dlouhodobého hmotného majetku ve firmě. Zabývá se především pořízemím majetku formou leasingu, přičemž srovnává účtování leasingu na základě českých předpisů a IFRS. Další části jsou věnovány pořízení, ocenění, odepisování a vyřazení dlouhodobého hmotného majetku.