Fúze - účetní a daňové řešení v ČR a EU - Jedlička, Ondřej (2008)
Práce je zaměřena na problematiku fúzí. Přináší stručný pohled do jednotlivých oblastí, do kterých fúze zasahují. Jedná se zejména o účetní, daňovou a právní stránku, bez kterých nemůže být proces fúze kompletní. Prioritou zpracování bylo řešení v České republice, část práce je také věnována fúzím dle IAS/IFRS a souvislostem s nově příchozím zákonem o přeměnách obchodních společností a družstev.