Hospodářské a politické cykly v meziválečném Československu - Václavík, David; Váňa, Daniel; Soukup, Jaromír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Diplomová práce obsahuje stručnou charakteristiku vztahu hospodářského a politického vývoje v meziválečném Československu. Jako hlavní osa práce je zvolen průběh hospodářských cyklů. V jejich rámci jsou pak sledovány hlavní politické události a jevy, které měly zásadní vliv na ekonomický vývoj Československa v letech 1918-1938. V tomto ohledu budou, dle možností, využity poznatky teorie politických cyklů. Diplomová práce má poukázat na nedělitelnost vývoje hospodářství a politiky při zkoumání meziválečného Československa.
Vedoucí práce: Daniel Váňa
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses