Přínosy a problémy projektových mechanismů Kjótského protokolu - Moravcová, Lenka; Šauer, Petr; Dvořák, Antonín; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Tato práce se zabývá mechanismy čistého rozvoje (CDM) a projekty společné realizace (JI), které zavádí Kjótský protokol. Cílem práce je uvést do problematiky projektových mechanismů a jejich analýza. Oba projektové mechanismy práce rozebírá z hlediska tzv. projektového cyklu, struktury projektů, obchodování s emisními kredity (CER, ERU), alternativ. Kritéria zhodnocení projektových mechanismů jsou: plnění cílů vytyčených v Kjótském protokolu, přínosy pro životní prostředí, pro rozvojové a transformující se země, a dopad na náklady plnění závazků států. České Republice a její účasti v projektových mechanismech se práce věnuje v samostatné kapitole. Práce se také pokouší nalézt problémy, které provází realizaci těchto nástrojů.
Vedoucí práce: Petr Šauer
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses