Argentinská krize 2001 - 2002 a následné zotavení ekonomiky - Ježková, Michaela; Tegze, Miron, 1954-; Rybáček, Václav, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Diplomová práce se zabývá finančním krachem argentinské ekonomiky se zaměřením na její postupné zotavování. Teoretická část se podrobněji zabývá obdobím režimu směnitelnosti spojeného s fungováním měnového výboru až do vypuknutí krize, včetně hlavních příčin vedoucích k zhroucení ekonomiky. V analytické části jsou nejprve rozebírána jednotlivá stabilizační opatření s cílem předejít krizi a následně zmírnit její průběh. Součástí je i role Mezinárodního měnového fondu v Argentině. Hlavní pozornost je věnována klíčovým opatřením přijatých za účelem rychlého nastartování ekonomiky včetně jeho průběhu. Poslední kapitola obsahuje oblasti, které s výhledem do budoucna budou vyžadovat zvýšenou pozornost.
Vedoucí práce: Miron Tegze
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor dipl. práce]; fiskální federalismus; diplomové práce; fiscal federalism; master's theses