Zvláštnosti podnikatelského prostředí Islandu - Názlerová, Zdeňka (2008)
Práce se v první kapitole zabývá obecnou charakteristikou Islandu. V druhé části je rozebráno podnikatelské prostředí a vztah Islandu k okolnímu světu. Poslední kapitola je věnována obchodnímu jednání, etiketě a zkušenostem českých podniků s islandskými podnikateli.