Průmyslové vlastnictví jako předmět obchodní transakce - Skříček, Jan (2008)
Práce se zabývá rostoucím významem průmyslového vlastnictví v současném světě, popisuje jeho postavení v rámci světového obchodu a demonstruje jeho důležitost pro jednotlivé tržní subjekty. Vzhledem k značnému nárůstu počtu obchodních transakcí v oblasti nehmotných statků v posledních letech a k mnohem častější nutnosti stanovení jejich hodnoty, je v analytické části ukázán postup ocenění konkrétní ochranné známky pro účely převodu metodou licenční analogie a metodou reziduálních zisků.