Průmyslové vlastnictví jako předmět obchodní transakce - Skříček, Jan; Jakl, Ladislav, 1933-2021; Svačina, Pavel, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Práce se zabývá rostoucím významem průmyslového vlastnictví v současném světě, popisuje jeho postavení v rámci světového obchodu a demonstruje jeho důležitost pro jednotlivé tržní subjekty. Vzhledem k značnému nárůstu počtu obchodních transakcí v oblasti nehmotných statků v posledních letech a k mnohem častější nutnosti stanovení jejich hodnoty, je v analytické části ukázán postup ocenění konkrétní ochranné známky pro účely převodu metodou licenční analogie a metodou reziduálních zisků.
Vedoucí práce: Ladislav Jakl
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; duševní vlastnictví; průmyslové vlastnictví; diplomové práce; intellectual property; industrial property; master's theses