Plnění fiskálních konvergenčních kritérií zeměmi Visegrádské skupiny s důrazem na ČR - Bělochová, Jana (2008)
Diplomová práce se zabývá plněním fiskálních konvergenčních kritérií zeměmi Visegrádu, přičemž důraz je kladen na stav provádění reforem veřejného sektoru. Je zhodnocen vývoj deficitů veřejných financí a veřejného zadlužení v posledních deseti letech. Práce vzájemně porovnává přístupy Česka, Slovenska, Polska a Maďarska k přijímání společné měny a dosud dosažené výsledky a naznačuje možné směry budoucího vývoje.