Plnění fiskálních konvergenčních kritérií zeměmi Visegrádské skupiny s důrazem na ČR - Bělochová, Jana; Abrhám, Josef; Bič, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Diplomová práce se zabývá plněním fiskálních konvergenčních kritérií zeměmi Visegrádu, přičemž důraz je kladen na stav provádění reforem veřejného sektoru. Je zhodnocen vývoj deficitů veřejných financí a veřejného zadlužení v posledních deseti letech. Práce vzájemně porovnává přístupy Česka, Slovenska, Polska a Maďarska k přijímání společné měny a dosud dosažené výsledky a naznačuje možné směry budoucího vývoje.
Vedoucí práce: Josef Abrhám
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní a evropská studia - diplomacie [obor dipl. práce]; veřejné finance; euro; evropská integrace; diplomové práce; public finance; euro; European integration; master's theses