PROBLEMATIKA DLOUHODOBÉHO MAJETKU A JEJÍ PROMÍTNUTÍ DO UČIVA ÚČETNICTVÍ NA OBCHODNÍCH AKADEMIÍCH - Pintová, Lucie (2008)
Práce se zabývá problematikou dlouhodobého majetku a promítnutím problematiky dlouhodobého majetku do učiva účetnictví na obchodních akademiích. Práce je rozdělena na 2 hlavní části. První část je věnována evidenci dlouhodobého majetku v podniku podle právních předpisů v České republice a dále evidenci dlouhodobého hmotného majetku z pohledu IFRS. Druhou část tvoří vlastní návrh zpracování problematiky dlouhodobého majetku pro výuku na obchodních akademiích. Tato výuka je rozdělena do dvou koncentrických okruhů.