Americký feminismus v 2. pol. 20. století a jeho dopady na americkou společnost - Prochocká, Barbora (2008)
Práce sleduje vývoj feminismu v USA od jeho počátků až po současnost. Zabývá se třemi vlnami feminismu a tématy, která feminismus v jednotlivých obdobích zkoumal. V poslední části se věnuje současným otázkám feminismu.