Americký feminismus v 2. pol. 20. století a jeho dopady na americkou společnost - Prochocká, Barbora; Dvořáková, Vladimíra, 1957-; Šrámek, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Práce sleduje vývoj feminismu v USA od jeho počátků až po současnost. Zabývá se třemi vlnami feminismu a tématy, která feminismus v jednotlivých obdobích zkoumal. V poslední části se věnuje současným otázkám feminismu.
Vedoucí práce: Vladimíra Dvořáková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní a evropská studia - diplomacie [obor dipl. práce]; volební právo; feminismus; diplomové práce; election law; feminism; master's theses