Vzájemné hospodářské vztahy České republiky a Německa - Šimková, Klára (2008)
Práce se zabývá analýzou vzájemných hospodářských vztahů mezi Českou republikou a Německem od 90. let až do současnosti s důrazem na vzájemné smlouvy, přeshraniční a kapitálovou spolupráci, na obchod se zbožím a službami včetně omezení vzájemné spolupráce. Vyústěním práce je nastínění perspektiv budoucího vývoje.