Návrh slevové karty pro městskou památkovou rezervaci Jindřichův Hradec - Dvořáková, Tereza (2008)
Tato diplomová práce se zabývá návrhem konkrétního produktu cestovního ruchu - turistické slevové karty pro jihočeské město Jindřichův Hradec. Při navrhování karty byly zohledňovány teoretické poznatky z oblasti marketingu destinace cestovního ruchu, byla provedena analýza v současné době fungujících českých slevových karet, byla zhodnocena primární nabídka a infrastruktura cestovního ruchu v Jindřichově Hradci. Metody výzkumu spočívaly v rozhovorech s řediteli jindřichohradeckých turistických atraktivit, představiteli města Jindřichův Hradec a v konzultacích s představiteli měst České Budějovice a Český Krumlov, která již mají se slevovými kartami zkušenosti. Pro účely analýzy poptávky bylo provedeno dotazníkové šetření návštěvníků Jindřichova Hradce.