"Gazprom" a jeho role na politické scéně Ruské federace - Fayziyev, Kamol; Lupták, Milan, 1955-; Prorok, Vladimír, 1956-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Cílem této diplomové práce je ukázat podstatnou roli plynarenské společnosti "Gazprom" v politice a ekonomice Ruské federace, která je dnes většinou ovládána státem."Gazprom" vystupuje jako přirozený monopol na vnitřním energetickém trhu Ruska, jako jediný vývozce plynu z Ruska, ovládá všechnu síť dopravních potrubí Ruska, patří mu aktiva v zahraničí. Je přítomen i v jiných sférách hospodářství, čímž se stává vlivným instrumentem vnitřní a vnější politiky a ekonomiky Ruska.
Vedoucí práce: Milan Lupták
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní a evropská studia - diplomacie [obor dipl. práce]; energetická bezpečnost; diplomové práce; energy security; master's theses