Due diligence - Slabá, Jana (2008)
Příručka pro tvorbu due diligence včetně praktického příkladu. Due diligence znamená "hloubkovou prověrku" podniku v souvislosti s transakcí s tímto podnikem. Zadavatelem bývá většinou kupující. Cílem je získat co nejvíce informací o budoucím předmětu koupě, odhalit rizika, která s touto transakcí mohou vzniknout a stanovit, zda požadovaná kupní cena odpovídá stavu podniku. Nejčastějšími druhy due diligence jsou finanční, daňové, právní, personální a technické due diligence. Na zprávu due diligence obvykle navazuje jednání o kupní ceně a koupě podniku či jeho části.