Due diligence - Slabá, Jana; Kislingerová, Eva, 1950-; Šnajdrová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2008)
Příručka pro tvorbu due diligence včetně praktického příkladu. Due diligence znamená "hloubkovou prověrku" podniku v souvislosti s transakcí s tímto podnikem. Zadavatelem bývá většinou kupující. Cílem je získat co nejvíce informací o budoucím předmětu koupě, odhalit rizika, která s touto transakcí mohou vzniknout a stanovit, zda požadovaná kupní cena odpovídá stavu podniku. Nejčastějšími druhy due diligence jsou finanční, daňové, právní, personální a technické due diligence. Na zprávu due diligence obvykle navazuje jednání o kupní ceně a koupě podniku či jeho části.
Vedoucí práce: Eva Kislingerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; finanční analýza; diplomové práce; financial analysis; master's theses