Analýza příčin neúspěchu výrobní firmy - Janák, Robert (2008)
Popis současného stavu podniku; Analýza současného stavu (zákazníci, sortiment, výroba, výrobní technologie, konkurence, marketing, odbyt, zaměstnanci, finanční situace); Zhodnocení současného stavu; Detekce příčin neúspěchu; Návrh na opatření k eliminaci zjištěných příčin a k zajištění prosperity (oddlužení,strategický partner,rentabilita vloženého kapitálu,napřímení procesního řízení,zefektivnění organizační struktury a práce jednotlivých zaměstnanců, selekce nadějných tržních segmentů, zeštíhlování nákladů ve výrobě, zlepšení kvality produkce, korekce šíře sortimentu a názvů dílčích druhů produkce, zlepšení doprovodných služeb, stimulace odbytu); SWOT analýza