Regionální a strukturální politika EU a její realizace v ČR - Žáková, Petra (2008)
Práce charakterizuje regionální a strukturální politiku Evropské unie a srovnává programová období 2007-2013 a 2000-2006. Hlavní část je věnována fungování regionální a strukturální politiky EU v České republice, je provedeno zhodnocení dosavadních výsledků a zkušeností s čerpáním. Konkrétní příklady využití prostředků ze strukturálních fondů v ČR jsou uvedeny v případových studiích, které také ilustrují některé změny regionální a strukturální politiky v období 2007-2013.