Čína ve světové ekonomice 21. století - Smrkovský, David (2008)
Tato diplomová práce se zabývá stavem čínské ekonomiky a společnosti a pozicí země ve světové ekonomice na počátku 21. století v kontextu domácích reforem a globalizace. Na reformní proces a globalizaci světové ekonomiky je pohlíženo jako na hlavní faktory současného stavu a pozice čínské ekonomiky. Cílem práce je zhodnotit průběh a důsledky čínského reformního procesu, který měl během posledních třiceti let pozměnit čínskou společnost a fungování ekonomiky tak, aby byla schopna se integrovat a obstát v liberalizující se ekonomice světové.