Čína ve světové ekonomice 21. století - Smrkovský, David; Cihelková, Eva, 1952-; Frostová, Věra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Tato diplomová práce se zabývá stavem čínské ekonomiky a společnosti a pozicí země ve světové ekonomice na počátku 21. století v kontextu domácích reforem a globalizace. Na reformní proces a globalizaci světové ekonomiky je pohlíženo jako na hlavní faktory současného stavu a pozice čínské ekonomiky. Cílem práce je zhodnotit průběh a důsledky čínského reformního procesu, který měl během posledních třiceti let pozměnit čínskou společnost a fungování ekonomiky tak, aby byla schopna se integrovat a obstát v liberalizující se ekonomice světové.
Vedoucí práce: Eva Cihelková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; globalizace; světová ekonomika; ekonomické reformy; Čína; diplomové práce; globalization; world economics; economic reforms; China; master's theses