Nezaměstnanost a politika zaměstnanosti v EU - Vasilenko, Ondřej (2008)
Diplomová práce je zaměřena na vývoj a současný stav nezaměstannosti v Evropské unii. Nastiňuje možnosti a kroky, které je potřeba učinit, aby nedocházelo k zvyšování nezaměstnanosti. Uvádí kritické skupiny obyvatel, které jsou nezaměstnaností postiženy nejvíce, včetně jednotlivých států. Jsou zde zmiňovány kroky, které EU v rámci politiky zaměstnanosti podniká.