Mezinárodní ochrana práv na označení - Ondráček, Jan (2008)
Diplomová práce vytváří přehled o mezinárodní ochraně práv na označení. Náplní je mezinárodní právní úprava obsažená v nejpodstatnějších mezinárodních smlouvách, jakými jsou například Pařížská unijní úmluva a Dohoda TRIPS. Je zde uveden popis možností získávání právní ochrany, postupů vynucování práv na označení, definice pojmů i praktické příklady. Práce podává rozbor činností mezinárodních organizací působících v oblasti mezinárodních práv na označení. Tématem jsou zejména ochranné známky, zeměpisná označení, označení původu a doménová jména. Práce se může stát průvodcem pro subjekty, které se potřebují orientovat v oblasti mezinárodních práv na označení.