Mezinárodní ochrana práv na označení - Ondráček, Jan; Jakl, Ladislav, 1933-2021; Špindler, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Diplomová práce vytváří přehled o mezinárodní ochraně práv na označení. Náplní je mezinárodní právní úprava obsažená v nejpodstatnějších mezinárodních smlouvách, jakými jsou například Pařížská unijní úmluva a Dohoda TRIPS. Je zde uveden popis možností získávání právní ochrany, postupů vynucování práv na označení, definice pojmů i praktické příklady. Práce podává rozbor činností mezinárodních organizací působících v oblasti mezinárodních práv na označení. Tématem jsou zejména ochranné známky, zeměpisná označení, označení původu a doménová jména. Práce se může stát průvodcem pro subjekty, které se potřebují orientovat v oblasti mezinárodních práv na označení.
Vedoucí práce: Ladislav Jakl
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; mezinárodní smlouvy; doménová jména; diplomové práce; international treaties; Internet domain names; master's theses