Poreformní ekonomika Nového Zélandu komparace s ČR - Kvíz, Martin (2008)
Práce podává komplexní pohled na moderní ekonomiku Nového Zélandu v souvislosti se zásadními ekonomickými reformami prováděnými v období 1984-1996. Samotné reformy, jakož i současný stav ekonomiky a postavení Nového Zélandu ve světové ekonomice jsou srovnány s českými reáliemi za účelem přiblížení fakt, procesů a ekonomických opatření vzdálené země českému čtenáři.