Tradice a současnost bilaterálních vztahů mezi Českou republikou a Japonskem - Konečná, Tereza; Veselý, Zdeněk, 1950-; Krines, Vlastimil, 1928-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Diplomová práce obsahuje přehled vzájemných vztahů mezi Českou republikou a Japonskem od jejich vzniku až po současnost. Text je rozdělen, podle vývoje v České republice, resp. v Československu, do šesti kapitol. První kapitola stručně pojednává o prvních kontaktech těchto dvou zemí. Druhá kapitola zahrnuje období od první světové války a pojednává o vzniku vzájemných vztahů. Další kapitola obsahuje vývoj vzájemných vztahů během druhé světové války a jejich poválečný rozvoj. Rok 1968 a jeho důsledky jsou popsány v další části práce. Pátá kapitola popisuje vzájemné vztahy po roce 1989. A poslední část práce zahrnuje období od vzniku samostatné České republiky v roce 1993 až po současnost.
Vedoucí práce: Zdeněk Veselý
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; kulturní vztahy; Japonsko; Československo; diplomové práce; cultural relations; Japan; Czechoslovakia; master's theses