Analýza konkurenčního postavení průmyslových odvětí v Evropské Unii - Cherepanov, Mykola; Němcová, Ingeborg, 1957-; Potužáková, Zuzana, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Práce zaprvé vytváří přehled o současných teoretických a praktických přístupech k problematice odvětvové konkurenceschopnosti, a zadruhé se pokouší o verifikaci teoretických hypotéz pomocí metod lineární regrese Ve své první částí práce poskytuje především teoretické pole pro vytvoření širší koncepce konkurenceschopnosti. Jsou zde přiblížené jak teoretické koncepce, tak i praktické metody, používané v současnosti odbornými institucemi Druha část práce se pak pokouší o sjednocení teorii, vyložených v první části. Zmíněné teoretické závěry jsou pak vztažené na dostupná statistická data ze zdrojů EU a OSN s cílem ověření praktické platnosti teoretických poznatků.
Vedoucí práce: Ingeborg Němcová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní a evropská studia - diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses