Systém podpory investic v SRN a možnosti jeho využití pro české firmy - Kučerová, Renata; Král, Petr, 1979-; Hladík, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Diplomová práce je napsána s cílem podat budoucím i současným českým investorům přehled o tom, jak jsou v Německu podporovány investice a jak tento systém mohou využít české firmy. Investoři jsou podporováni jednak přímo, sítí institucí, které pomáhají podnikatelům, a formou investičních a jiných pobídek. Nepřímá podpora spočívá ve vlastní kvalitě podnikatelského prostředí, proto práce detailně analyzuje jeho faktory, ale také další vlivy na aktivitu investorů - náročnost založení firmy, problematiku obchodního práva a množství administrativních překážek brzdících počátek podnikání. Součástí práce je také vlastní výzkum názorů českých firem v Německu, který doplňuje teoreticky popsaný systém podpory investic.
Vedoucí práce: Petr Král
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses