Podpora žen po rodičovské dovolené na trhu práce ČR a EU - Němečková, Kateřina; Abrhám, Josef; Vondrušková, Barbora, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Diplomová práce se zabývá možnostmi, které mají ženy při slaďování rodiného a profesního života. Zaměřuje se na podporu žen po rodičovské dovolené na trhu práce. Jde o státní podporu v oblasti pracovněprávních vztahů, zajišťování služby péče o děti a finanční podporu pro rodiče malých dětí, dále pak podporu ze strany zaměstnavatelů v podobě umožnění práce na alternativní pracovní úvazky. A zmiňuje také roli neziskových organizací poskytujících vzdělávací programy pro ženy. Srovnává fungování této podpory v České republice a v ostatních členských státech Evropské unie. Součástí práce je i vyhodnocení dotazníkového šetření, které ukazuje postoj českých rodičů k této problematice.
Vedoucí práce: Josef Abrhám
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: evropská integrace [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses