Společná obchodní politika EU s důrazem na celní problematiku - Řepová, Barbora; Sato, Alexej, 1952-; Schwarc, Vítězslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Teoretická část práce shrnuje nástroje obchodní politiky, zejména cla, jejich teoretické rozdělení. Dále charakterizuje současnou Společnou obchodní politiku Evropské unie ? hlavní pilíře realizace a uplatňované nástroje. Praktická část obsahuje celní aspekty Společné obchodní politiky ? uplatňovaná obchodní opatření, původ a hodnota zboží, celní preference, celní režimy, celní řízení atd. Hlavními předpisy v této oblasti jsou Celní kodex ES a Společný celní sazbeník.
Vedoucí práce: Alexej Sato
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; celní řízení; diplomové práce; customs procedure; master's theses